TOP NEWS

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - Του Γιώργου Θεοχάρη

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Χιλιάδες λαού αναμένεται να προσκυνήσει την ιστορική εικόνα της Παναγίας.

Η Θαυματουργή Ιερά εικόνα του «Άξιον Εστί» βρίσκεται στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου του Άγιου Όρους, και εξέρχεται από τον Άθωνα το ερχόμενο Σάββατο 13 Οκτωβρίου για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Αγιορείτικου Βήματος» στη τελετή της υποδοχής που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου θα παραβρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Για 5η φορά εξέρχεται του Αγίου Όρους η Εφέστια Εικόνα της Θεοτόκου
Η έξοδος αυτή αποφασίστηκε μετά από αίτημα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Πρόκειται για τη πέμπτη κατά σειρά έξοδο της εικόνας αυτής από το Άγιο Όρος.

Η πρώτη είχε γίνει το 1963 στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της χιλιετηρίδας του Αγίου Όρους. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη, η τρίτη το 1987 στην Αθήνα όπου συνέρρευσαν εκατομμύρια πιστοί. Η τέταρτη το 1999 στην Αθήνα μετά από τον ισχυρό σεισμό.

Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση των αγιορειτών στα πλαίσια της ενισχύσεως του θρησκευτικού φρονήματος του δοκιμαζόμενου λαού. Η εικόνα θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου.

πηγή: www.agioritikovima.gr

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.