TOP NEWS

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Τα παιδιά των διαζευγμένων γονέων είναι πιθανότερο να γίνουν καπνιστές

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Τα παιδιά των διαζευγμένων γονέων είναι πιθανότερο να γίνουν καπνιστές

Αυτό σύμφωνα με μια μελέτη από περίπου 20.000 τέτοια παιδιά που τώρα είναι ενήλικες


Τα παιδιά των διαζευγμένων γονέων έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρχίσουν το κάπνισμα από τους συνομηλίκους τους που γεννήθηκαν από γονείς που είναι ακόμα μαζί.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο αναλύοντας σχεδόν 20.000 από παιδιά που μεγαλώνουν, διαπίστωσαν ότι εκείνα που προέρχονται από σπίτια με διαζευγμένους γονείς είχαν 39 % περισσότερες πιθανότητες να έχουν ιστορικό εθισμού νικοτίνης, ενώ εκείνες των σε διαστάσει γονιών ήταν ακόμη πιθανότερο, στο 48 %.

"Βρίσκοντας αυτό το σύνδεσμο μεταξύ του διαζυγίου των γονέων και το κάπνισμα είναι πολύ ανησυχητικό", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Esme Fuller-Thomson, ο οποίος εξήγησε ότι κι άλλοι παράγοντες, όπως το επίπεδο εκπαίδευσης και η ψυχική ταλαιπωρία που απορρέει από το τραύμα του διαζυγίου, ελέγχονται επίσης.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.