TOP NEWS

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΣΟΚ : Ξέρεις από που προέρχεται ο όρος Για το συμφέρον του παιδιού ;

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΣΟΚ : Ξέρεις από που προέρχεται ο όρος  " Για το συμφέρον του παιδιού "  ; - Ρώτα τα SS να σου πούνε


Πολύ συχνά συναντάμε τον νομικό όρο "για το συμφέρον του παιδιού" σε πολλά άρθρα του Ελληνικού Οικογενειακού Δικαίου, σε άρθρα Διεθνών Συμβάσεων για τα Δικαιώματα του Παιδιού και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τον όρο "in the best interest of child" και φυσικά είναι η πρωταρχική έγνοια των Δικαστών όταν πρόκειται να επιδικάσουν υποθέσεις Επιμέλειας Τέκνων και Διατροφής και να πάρουν την σχετική απόφαση με γνώμονα "για το συμφέρον του παιδιού".


Σήμερα, ο όρος "για το συμφέρον του παιδιού" είναι επίσης μια πρωταρχική "αγαπημένη" κατευθυντήρια γραμμή που συνεχώς αναφέρεται από κοινωνικούς λειτουργούς, τις υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας, τους δικηγόρους, ψυχολόγους και τους Δικαστές Οικογενειακών Δικαστηρίων, για να υποδηλώσει μια αντιληπτή αρχή, και γίνεται μια αντιληπτή εμπειρία υπεράνω από την οικογενειακή μονάδα. Ωστόσο, όλοι οι παραπάνω "εμπλεκόμενοι" επικαλούνται έναν ασαφή όρο, χωρίς σαφή ορισμό για την απόκτηση μιας κατάστασης όπως είναι η "επιμέλεια", αναλόγως με την "προδιάθεση" των δικαστών και λοιπών υπηρεσιών και την διαφορετική "επεξήγηση" του νόμου από καθένα από αυτούς.

Θα μπορούσε να είχε αλλάξει αυτό αν είχε προστεθεί ένας όρος που έχει να κάνει περισσότερο με τα δικαιώματα των παιδιών, όπως για παράδειγμα: "το δικαίωμα στη σωστή ανατροφή", "στην κατάλληλη ανάπτυξη", "στην εκπαίδευση που ταιριάζει με τις δυνατότητές τους", "σε μια ουσιαστική σχέση με τους γονείς", και ούτω καθεξής.

Πόσοι όμως από εμάς τους γονείς και από τους δικαστές που παίρνουν αποφάσεις επιμέλειας "για το συμφέρον του παιδιού" γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος όρος ήταν ένα Ναζιστικό Σύνθημα που χρησιμοποιούσαν τα SS ;


"Για το συμφέρον του παιδιού" - Ήταν ένα ναζιστικό σύνθημα των SS, που τώρα χρησιμοποιείται από τα οικογενειακά δικαστήρια για να καθορίσει την επιμέλεια των παιδιών.

Ξέρεις από που προέρχεται ο όρος  " Για το συμφέρον του παιδιού "  ; - Ρώτα τα SS να σου πούνε
Το πρόγραμμα "Lebensborn" ήταν ένα από τα πιο μυστικά και τρομακτικά έργα των Ναζί που εφαρμόστηκε κατά την περίοδο 1935-1945.
Το πρόγραμμα "Lebensborn" ήταν ένα ναζιστικό οργανωτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τον αρχηγό των SS, Χάινριχ Χίμλερ, το οποίο προέβλεπε, διαχειριζόταν και χρησιμοποιούσε ορφανοτροφεία, κέντρα κοινωνικών υπηρεσιών και προγράμματα μετεγκατάστασης για τα παιδιά.

Το "Lebensborn", είχε όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, σχεδιάστηκε για να γίνει ένα πρόγραμμα ανθρώπινης αναπαραγωγής.

"Για το συμφέρον του παιδιού, αναπαράγουμε ανώτερα Άρια παιδιά" (ναζιστικό άσμα των SS)


Το πρόγραμμα Lebensborn, ιδρύθηκε και δημιουργήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1935, για την προώθηση των πολιτικών της ναζιστικής ευγονικής, μεταξύ άλλων συμφερόντων. Ένας από τους στόχους ήταν να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση της ανωτερότητας (της Άριας Φυλής) έναντι όλων των άλλων κατώτερων φυλών.

Μερικές από τις ιδέες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του προγράμματος Lebensborn ήταν επεκτάσεις παρόμοιων προγραμμάτων που ήδη είχαν εφαρμοστεί και έλαβαν χώρα στη Βόρεια Αμερική, όπως αυτά που δημιουργήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο Ευγονικής της Αλμπέρτα (Alberta Eugenics Board) το οποίο ιδρύθηκε το 1928 για την εξάλειψη της ύπαρξης των νοητικά καθυστερημένων ατόμων.

Τα κέντρα του Lebensborn, ήταν σπίτια και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να στεγάσουν τα μικρά παιδιά, μεταξύ δύο και έξι ετών που είχαν απαγάγει, ώστε να τεθούν μέσα από μια διαδικασία στην "Γερμανοποίηση" τους.

Ξέρεις από που προέρχεται ο όρος  " Για το συμφέρον του παιδιού "  ; - Ρώτα τα SS να σου πούνε
Το πρόγραμμα προωθούσε την αναπαραγωγή, την ανάπτυξη και την κατήχηση ενός ανώτερου Άριου πληθυσμού, με την παροχή εξαιρετικά εξειδικευμένων προγραμμάτων φροντίδας της υγείας, και που διεύθυναν κοινωνικοί ειδικοί, κοινωνικοί λειτουργοί και διοικούσαν οι καλύτεροι εγχώριοι επαγγελματίες στο είδος τους.

Επιπλέον, η πρόσβαση σε ειδικά ιατρικά προγράμματα που εφαρμοζόταν στην ευγονική και στις Δαρβινικές αρχές, μεταξύ κριτηρίων άλλων «φυλών» , υλοποιήθηκαν επίσης.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, το Lebensborn επεξεργαζόταν και τις υιοθεσίες των παιδιών από Γερμανικές οικογένειες, από την κατεχόμενη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη (Ορφανά). 
Ένας σημαντικός αριθμός παιδιών τέθηκαν επίσης μακριά από τους Γερμανούς γονείς τους από μια μορφή κοινωνικών υπηρεσιών για να τοποθετηθούν στο πρόγραμμα Lebensborn, για το καλό και την ασφάλεια της «πατρίδας» και «προς το συμφέρον του παιδιού».

Το πρόγραμμα "Lebensborn", δημιουργήθηκε για να γίνει τελικά η defacto ανώτερη αρμόδια αρχή υπεράνω της Γερμανικής οικογένειας.

Τα μεγαλύτερα παιδιά του προγράμματος "Lebensborn", εστάλησαν σε ειδικά ιδρύματα για την διαδικασία της "Γερμανοποίησης" τους. Τα μικρότερα παιδιά αφέθηκαν για να παρατηρηθούν, να μελετηθούν και να καταγραφούν στα σπίτια όπου βρίσκονταν, και πάντως πριν την υιοθεσία τους.

Το σύνθημα «Για το συμφέρον του παιδιού» ήταν μια Ναζιστική επιχείρηση των SS, με την κωδική ονομασία "The Project Lebensborn", ήταν από κάθε άποψη ένα σχέδιο για τη δημιουργία παιδιών μιας ανώτερης Άριας Φυλής, για το Γερμανικό Ναζιστικό κράτος, με βάση τη θεωρία της ευγονικής και του Δαρβινισμού.

Επιπλέον, η έρευνα αυτή που έγινε από τον ερευνητή Nicolas Stathopoulos, Social service crimes researcher SSEC Social Service Economic Crimes, έχει επίσης ανακαλύψει ότι το σύνολο των κοινωνικών φορέων παροχής υπηρεσιών σήμερα, σε όλη τη Βόρεια Αμερική και τον Δυτικό κόσμο, σε παγκόσμιο επίπεδο και ομοιόμορφα επίσης, συμμορφώνονται με τις πολιτικές που φιλοσοφικά βασίζονται στην ευγονική και κατά συνέπεια, προέρχονται από μία μόνο πηγή το Ναζιστικό Πρόγραμμα "Lebensborn".

Υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη σχέση μεταξύ του πιο πάνω προγράμματος με το παιδί και με το σημερινό σύστημα "Προστασίας των Παιδιών" που βρέθηκε να έχει τις ρίζες του εν μέρει και ανάγεται στο Ναζιστικό πρόγραμμα Lebensborn.

Κατά συνέπεια, οι κοινωνικές υπηρεσίες του σήμερα, δημιουργήθηκαν για τον έλεγχο του πληθυσμού και ως εκ τούτου, επίσης, για την ύπαρξη μιας αρμόδιας αρχής υπεράνω της οικογένειας.

Για αυτό οι αρμόδιες δικαστικές αρχές και οι κοινωνικές υπηρεσίες, πριν "κρίνουν" αυθαίρετα και επιπόλαια, το μέλλον των παιδιών μας και τους γονείς αυτών, ας αναλογιστούν τον όρο "Για το συμφέρον του παιδιού" από που προέρχεται και ποιόν σκοπό και συμφέροντα εξυπηρετούν.





0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.