TOP NEWS

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΣΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ; 1ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ


ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΣΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ;


ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΣΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ;


"Η σοφία που στερείται ευγλωττίας δεν ωφελεί την κοινωνία, αλλά μια ευγλωττία που στερείται σοφίας είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ιδιαίτερα επιβλαβής και σε καμία περίπτωση ωφέλιμη". 
“Να διδάσκεις ( docere),να συναρπάζεις ( delectare),να συγκινείς και να πείθεις (movere). Για να εκτελεστούν με τον καλύτερο τρόπο αυτές οι λειτουργίες, η ρητορική σύμφωνα με τον Κικέρωνα, πρέπει να συνδυάζει την ομορφιά του λόγου ( eloquentia) με την φιλοσοφική παιδεία ( sapienta)”. Κικέρων στο De inventione 

1. ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΓΝΟΙΣΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ: Προετοιμασία για την αλλαγή του σκηνικού. Κύκλος ανοίγει , κύκλος κλείνει.
2.Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ: Ο συμβουλευτικός λόγος όπου συζητιούνται το ωφέλιμο και το επιβλαβές.
3.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ : Επιλογή του γονέα ή του παιδιού;
4.ΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ: Τι λέμε στα παιδιά για το σχολείο;
5. ΞΕΚΟΛΛΑ! Μια περίφημη μέθοδος για την επιτυχία.


Καλή σχολική χρονιά!
Κοινωνιολόγος
Διονυσία Τριπολίτου


*Ο κύκλος αυτός θα επαναλαμβάνετε έως τις 26-9 κάθε Τρίτη και Πέμπτη με το ίδιο θέμα σε ανεξάρτητα τρίωρα σεμινάρια. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η δομή που χρήσιμα πρέπει να υπάρχει στην οικογένεια , πηγή κοινωνικοποίησης, έτσι ώστε οι γονείς να μπορέσουν να έχουν άριστη επικοινωνία με το σχολικό περιβάλλον και να εμφυσήσουν στα παιδιά τους αυτή την νοοτροπία. Το σχολείο είναι η δεύτερη πηγή κοινωνικοποίησης.

*Το κόστος των 10 Ευρώ ανά τρίωρο είναι συμβολικό, για να διευκολύνει όλους μας σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. 

* Σας παρακαλώ να είστε συνεπής στην δήλωση της συμμετοχής σας. Να μου στείλετε εδώ την ημέρα προτίμησης σας, γιατί το κάθε γκρουπ έχει περιορισμένες θέσεις.

"Ανοίγουν τα σχολεία! καλή εκπαιδευτική χρονιά σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες. Πρέπει χρήσιμα να αναθεωρήσουμε την προσέγγιση και την στάση μας σε σχέση με το εκπαιδευτικό σύστημα. Αξία έχει η γνώση και το ταξίδι στην μάθηση. Σημασία έχει η αξιολόγηση, η μελέτη και η βαθύτερη ανάλυση της γνώσης . 

Ανοίγουν τα σχολεία και ανοίγει ταυτόχρονα νέα σελίδα του οικογενειακού μας προγραμματισμού. Απ΄ότι διαφαίνεται επενδύουμε πολλές συζητήσεις, δικαίως, ως προς το εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Ξεχνάμε ένα βασικό παράγοντα: πώς αντιμετωπίζουμε εμείς οι ίδιοι την διαδικασία ένταξης ή επανένταξης των παιδιών μας στο σχολικό περιβάλλον; Πόσο προετοιμάζουμε τα παιδιά μας για την δικιά τους "εργασία"; Τι τους λέμε και πώς τα προτρέπουμε έτσι ώστε να είναι αποτελεσματική η επικοινωνία τους με τη δασκάλα ή τους καθηγητές τους που θα τα οδηγήσουν στην μεγάλη περιπέτεια της γνώσης;"

Ένα τρίωρο σεμινάριο, που θα είναι ικανό να καθοδηγήσει και να προγραμματίσει την προετοιμασία των γονιών, των εκπαιδευτικών και των παιδιών.

Σας περιμένω στον φιλόξενο χώρο του γραφείου μου. 

με εκτίμηση,

Διονυσία Τριπολίτου
Κοινωνιολόγος- Συγγραφέας
Επιμορφωτικά σεμινάρια- Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Σύμβουλος διαχείρισης οικογενειακού προγραμματισμού και ανθρώπινου δυναμικού
Κούμα 48, Λάρισα
Τηλ. επικοινωνίας: 2410 287659/ 6977070463


Από τις 27-8-13: κάθε Τρίτη, 17.00-20.00
Από τις 29-8-13: κάθε Πέμπτη, 17.00-20.00
Τόπος σεμιναρίων : Κούμα 48, Τ.Κ. 41223, Λάρισα
Επικοινωνία: 2410 287659 – 6977070463
Kόστος συμμετοχής: 10 Ευρώ ανά τρίωρο (θέσεις περιορισμένες)


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.