TOP NEWS

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ξαναπαντρεύτηκε, αλλά εξακολουθούσε επί 30 ολόκληρα χρόνια να εισπράττει τη σύνταξη χηρείας από τον πρώτο της σύζυγο


Εισέπραξε παράνομα συντάξεις 105.000 ευρώ σε 30 χρόνια.


Ξαναπαντρεύτηκε, αλλά εξακολουθούσε επί 30 ολόκληρα χρόνια να εισπράττει τη σύνταξη χηρείας από τον πρώτο της σύζυγο

Ξαναπαντρεύτηκε, αλλά εξακολουθούσε επί 30 οκόκληρα χρόνια να εισπράττει τη σύνταξη χηρείας από τον πρώτο της γάμο, μια 63χρονη που συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, την Τετάρτη.

Όπως προκέυψε από την αστυνομική έρευνα και σε συνεργασία με το ΙΚΑ, μετά το θάνατο του πρώτου συζύγου της, στις 29.12.1980, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.

Την 14.07.1984 σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει ως όφειλε στο ΙΚΑ, προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, έως τώρα.

Το πρωί της Τετάρτης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 63χρονη, ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος Τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλιάριο καταθέσεων Τράπεζας, το χρηματικό ποσό των 374 ευρώ και ένα αντίγραφο εντάλματος πληρωμής - ανάληψης χρημάτων.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις 105.000 ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

πηγή: directnews.gr

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.