TOP NEWS

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το Διαζύγιο έχει Σοβαρές Επιπτώσεις στην Υγεία των Ανδρών, Νέα Έρευνα



Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Journal Of Men's Health, το διαζύγιο μπορεί να έχει μια μεγάλη ψυχική και σωματική επίπτωση για τους άνδρες. 


Το Διαζύγιο έχει Σοβαρές Επιπτώσεις στην Υγεία των Ανδρών, Νέα Έρευνα


Συγκεκριμένα, οι διαζευγμένοι και οι άγαμοι άνδρες έχουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας και είναι πιο επιρρεπείς σε κατάχρηση ουσιών και την κατάθλιψη από ότι οι παντρεμένοι άνδρες.


Η μελέτη, με τίτλο "The Influence of Divorce on Men's Health" (Η επίδραση του διαζυγίου στην υγεία των ανδρών) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι διαζευγμένοι και άγαμοι άνδρες έχουν ποσοστά θνησιμότητας έως και 250 % υψηλότερο από ότι οι παντρεμένοι.

Τα αίτια του πρόωρου θανάτου για τους διαζευγμένους άνδρες, περιλαμβάνουν καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι διαζευγμένοι άνδρες είναι επίσης πιο επιρρεπείς σε διάφορες ασθένειες, που κυμαίνονται από το κοινό κρυολόγημα, σε απειλητικά για τη ζωή προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος και τα καρδιακά επεισόδια.

Το διαζύγιο μπορεί επίσης να επηρεάσει και την ψυχική υγεία των ανδρών. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι διαζευγμένοι άνδρες είναι πιθανότερο να συμμετάσχουν σε επικίνδυνες δραστηριότητες, όπως η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, καθώς και οι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει άνδρες έχουν ένα ποσοστό αυτοκτονιών που είναι 39 % υψηλότερο από εκείνο των παντρεμένων ανδρών. 
Η κατάθλιψη είναι επίσης πιο κοινή για τους διαζευγμένους άνδρες από ότι στους παντρεμένοι άνδρες, και οι διαζευγμένοι άνδρες υποβάλλονται σε ψυχιατρική φροντίδα 10 φορές πιο συχνά από ότι οι παντρεμένοι άνδρες.

Ο Δρ Ridwan Shabsigh, ο πρόεδρος της "Society of Men's Health" (Διεθνούς Εταιρείας της Υγείας των Ανδρών), εξήγησε τη σημασία των ευρημάτων της μελέτης σε ένα δελτίο τύπου.

"Η λαϊκή αντίληψη, για πολλούς πολιτισμούς, καθώς και για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν τους άνδρες ως σκληρούς, ανθεκτικούς, και λιγότερο ευάλωτους σε ψυχολογικά τραύματα από τις γυναίκες. Ωστόσο, αυτή η μελέτη λειτουργεί ως προειδοποιητικό σήμα να μην ακολουθήσουμε τέτοιες αβάσιμες αντιλήψεις", είπε. 
"Το γεγονός είναι, ότι οι άντρες επηρεάζονται σημαντικά από τα ψυχολογικά τραύματα και τα αρνητικά γεγονότα της ζωής όπως το διαζύγιο, την πτώχευση, τον πόλεμο και το πένθος. Η έρευνα χρειάζεται επειγόντως να διερευνηθεί η επικράτηση και η επίπτωση αυτών των επιπτώσεων και να αναπτύξει κατευθυντήριες γραμμές διάγνωσης και θεραπείας για τους ειδικούς."

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που γίνεται, για να δούμε πώς το διαζύγιο επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων. Τον Αύγουστο, μια μελέτη από τη Φινλανδία διαπίστωσε ότι τα αντικαταθλιπτικά σε ποσότητες, χρησιμοποιούνται κατά τους μήνες πριν το διαζύγιο και μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2013 διαπίστωσε ότι τα παιδιά του διαζυγίου μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε σοβαρά προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή.


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.