TOP NEWS

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ραβίνοι ξυλοφόρτωναν και απήγαγαν επί πληρωμής, άνδρες συζύγους για να τους αποσπάσουν ομολογία για διαζύγιο


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ραβίνοι ξυλοφόρτωναν και απήγαγαν μετ' αμοιβής, άνδρες συζύγους για να τους αποσπάσουν ομολογία για διαζύγιο

Δύο Ραβίνοι πρόσφεραν μια ασυνήθιστη υπηρεσία για τις Eβραίες γυναίκες που δεν μπορούσαν να πείσουν τους συζύγους τους να συμφωνήσουν σε διαζύγιο, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI). 


Στο τέλος, συγκαλούσαν ραβινικό δικαστήριο για να επιτρέψουν τη χρήση βίας στον απείθαρχο άντρα ώστε να συμφωνήσει σε διαζύγιο, είπε το FBI.

Αλλά αυτό δεν ήταν όλο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ήταν επίσης πρόθυμοι να προσλάβουν μυώδεις άνδρες για να απαγάγουν στην πραγματικότητα τον άτυχο σύζυγο και να τον βασανίζουν, μέχρι να υποσχεθεί ότι θα χωρίσει τη σύζυγό του.

Οι δύο άνδρες τους οποίους οι αρχές περιγράφουν ως Ραβίνοι - Martin Wolmark και Mendel Epstein - καθώς και ένα τρίτο άτομο,  κατηγορούνται για συνωμοσία απαγωγής, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Σε σχέση με την υπόθεση, το F.B.I. πραγματοποίησε επιδρομές στο Νότιο Μπρούκλιν, στο Monsey, στη Νέα Υόρκη, και στο Rockland County, την Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με τους New York Times.

Σε ορισμένες ορθόδοξες Εβραϊκές κοινότητες, ένα διαζύγιο χορηγείται μόνο εφόσον ο άντρας σύζυγος παρέχει στη γυναίκα του ένα έγγραφο γνωστό ως "get". Και οι ιστορίες από τις απογοητεύσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα "get" είναι ίδιες. Ενώ μια γυναίκα μπορεί να ασκήσει αγωγή σε δικαστήριο Ραβίνων και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει ένα "get", κάποιοι σύζυγοι δεν συμμορφώνονται με το διάταγμα του δικαστηρίου.

Εκεί, σύμφωνα με το FΒΙ, είναι όπου οι Ραβίνοι χρειάστηκαν, "Χρειάζονται ειδικοί Ραβίνοι που πρόκειται να αναλάβουν αυτό το πράγμα και να το φτάσουν μέχρι το τέλος", ο Ραβίνος Wolmark είπε σε μια καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία με μια μυστική πράκτορα του FBI που παρίστανε την γυναίκα της οποίας ο σύζυγος δεν θα της χορηγήσει το "get".

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, στις 7 Αυγούστου, ο Ραβίνος Wolmark, αναφέρει στη μυστική πράκτορα, τον Ραβίνο Epstein, τον οποίο περιέγραψε ως ένα "μισθωμένο χέρι" που θα μπορούσε να βοηθήσει.

Η αμοιβή ήταν υψηλή, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα: 

$ 10.000 για να πληρώσει το Ραβινικό δικαστήριο για να εγκρίνει την απαγωγή και  επιπλέον $ 50.000 ή περισσότερα για να πραγματοποιήσουν την απαγωγή.


Σε μεταγενέστερη συνάντηση στο σπίτι του Ραβίνου Epstein στο Ocean County στο New Jersey, ο Ραβίνος Epstein εξήγησε τι σκόπευε να κάνει. 
"Βασικά αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι μια απαγωγή ενός άντρα για μια-δυο ώρες και τον ξυλοδαρμό του, και να τον βασανίζουν, και στη συνέχεια να πεισθεί για να δώσει το get", σύμφωνα με μια καταγεγραμμένη συζήτηση που περιγράφεται στη μήνυση. O Ραβίνος Epstein, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ανέφερε ότι "οι μάγκες του" χρησιμοποιούν βουκέντρες και άλλες τεχνικές βασανισμού που ήταν απίθανο να αφήσουν σημάδια.

Σε περίπτωση που ο σύζυγος πήγαινε στην αστυνομία, είπε ο Ραβίνος Epstein, δεν θα υπήρχαν εμφανή σημάδια τραυματισμού. Χωρίς αυτές τις φυσικές αποδείξεις, είπε ο Ραβίνος Epstein, η αστυνομία ήταν απίθανο να εξετάσει πολύ βαθιά στις υποθέσεις της ορθόδοξης Εβραϊκής κοινότητας, η οποία μπορεί να εμφανιστεί αδιαπέραστη σε τρίτους.

Τα δικαστικά έγγραφα, του FBI, δεν περιγράφουν περιπτώσεις στις οποίες οι κατηγορούμενοι όντως πραγματοποίησαν τέτοιες απαγωγές. Όμως, οι αρχές ανέφεραν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση, περιλαμβάνουν μια καταγεγραμμένη συζήτηση στην οποία ο Ραβίνος Epstein "υποστήριξε ότι η οργάνωσή του απήγαγε έναν απείθαρχο σύζυγο περίπου κάθε ενάμιση χρόνο".

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.