TOP NEWS

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά 7% στα ομόφυλα ζευγάρια

Οι περισσότερες καταγγελίες είναι από γκέι και λεσβιακά ζευγάρια, από ότι στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.



Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά 7% στα ομόφυλα ζευγάρια

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει δημοσιοποιήσει τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τις αναφορές της αστυνομίας, της ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα. Οι περισσότερες καταγγελίες είναι από γκέι και λεσβιακά ζευγάρια, από ότι στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Ένα ξέσπασμα από 60.080 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη Σκωτία, έχει δείξει μια αύξηση του αριθμού των αρσενικών θυμάτων με ένα θηλυκό δράστη, καθώς και την αύξηση των περιστατικών μεταξύ των λεσβιών και γκέι ζευγαριών.

Η αστυνομία ανέφερε 6,9% περισσότερα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ των γυναικών ομόφυλων ζευγαριών και αύξηση 1,21% στα ομόφυλα ανδρικά ζευγάρια. Τα συνολικά ποσοστά αναφοράς είναι 0,5% υψηλότερα μεταξύ όλων των ζευγαριών, στρέιτ ή γκέι.

Τα ζευγάρια του ίδιου φύλου αποτελούν το 2,3% του συνόλου των εκθέσεων ενδοοικογενειακής βίας. Μια πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας διαπίστωσε ότι το 1,5 % του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου παραδέχεται ότι είναι γκέι, λεσβία ή bisexual.

Παρόλο που τα περισσότερα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι άνδρες, η Υπουργός Ισότητας της Σκωτίας, χαράζει στρατηγική υπέρ των γυναικών!!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Pink News, η Shona Robison, Υπουργός Ισότητας της Σκωτίας, δήλωσε: "Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Αυτά τα περιστατικά βίας παραμένουν πολύ διαδεδομένα στην κοινωνία μας και η πρόοδος της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει νέα μέσα, για μερικούς ανθρώπους, να κακοποιούν και να εκμεταλλεύονται τους άλλους."
"Γι' αυτό αναλαμβάνουμε δράση για να βοηθήσουμε τα θύματα των επιθέσεων αυτών και την παροχή σημαντικής οικονομικής στήριξης για να βοηθήσουμε τα θύματα και την πρόληψη της κακοποίησης από το να συμβούν πρωταρχικά."
"Αναπτύσσουμε μια νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στη σύγχρονη Σκωτία και χαιρετίζω την ενεργό και αποφασιστική απάντηση στην ενδοοικογενειακή βία από την Αστυνομία της Σκωτίας, που έχει κάνει την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και βιασμού δύο από τις τρεις κορυφαίες προτεραιότητές της."
"Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας, σχεδιάζουμε, επίσης, περισσότερη βοήθεια και υποστήριξη των θυμάτων που διέρχονται από το σύστημα δικαιοσύνης βάζοντας τα συμφέροντά τους στην καρδιά αυτών των συνεχιζόμενων βελτιώσεων."

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.