TOP NEWS

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Γυναίκα ψυχολόγος χαρακτήρισε ως βίαιο έναν πατέρα σε υπόθεση επιμέλειας, χωρίς ποτέ της να τον έχει συναντήσει! Ο πατέρας την μήνυσε.


Πολύ ύποπτος αρχίζει και γίνεται πλέον ο ρόλος των ψυχολόγων και παιδοψυχιάτρων που δίνουν εν λευκώ πραγματογνωμοσύνες σε υποθέσεις επιμέλειας παιδιών κατά των μπαμπάδων.



Μετά το περιστατικό της Νέας Υόρκης όπου ένας πατέρας μήνυσε μια ψυχολόγο που τον χαρακτήρισε ως ανίκανο γονέα επειδή δεν πήγε τον 5χρονο γιο του στα McDonalds, τώρα έχουμε μια νέα περίπτωση γυναίκας ψυχολόγου στο Ισραήλ, που χαρακτήρισε σε υπόθεση επιμέλειας παιδιού τον πατέρα ως βίαιο, χωρίς ποτέ της να τον έχει συναντήσει !!

Η ψυχίατρος Δρ Graciela Karmon της Ramat Hasharon έγραψε μια καταστροφική ψυχιατρική αξιολόγηση του πατέρα, χωρίς ποτέ να τον συναντήσει !!, σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα Yisrael Hayom και το Israel National News.

Η αξιολόγηση διαπίστωσε ότι ο πατέρας, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία του διαζυγίου, ήταν ένα βίαιο άτομο και επικίνδυνο για τα παιδιά του. H Karmon έδωσε την αξιολόγηση ως μέρος της ιδιωτικής πρακτικής της, μετά από αίτηση της συζύγου του πατέρα, η οποία τον μήνυσε για την κηδεμονία των παιδιών του ζευγαριού και για την διατροφή των παιδιών.

Η Karmon ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις της και το Προεδρείο της Ιατρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον της.

Ο πατέρας μηνύει τώρα την Karmon για 540.000 σέκελ (περίπου $ 150,000). Η αγωγή υποστηρίζει ότι μέσω της αξιολόγησης της, η Karmon "αποφάσισε για τη μοίρα του και του στέρησε το φυσικό δικαίωμα του να μεγαλώσει τα παιδιά του και να είναι μαζί τους".

Περιληπτικά, η αγωγή, λέει, "αντέστρεψε τον πατέρα από ένα κανονικό άτομο σε κάποιον που είναι «επικίνδυνος για τα παιδιά του» και του επιτρέπεται να τα βλέπει μόνο υπό επιτήρηση".

Ο πατέρας κατήγγειλε το γεγονός στο Γραφείο Δεοντολογίας του Ισραηλινού Ιατρικού Συλλόγου, τον Οκτώβριο του 2012. Ο δικηγόρος της Δρ Karmon του έγραψε δύο μήνες αργότερα ότι ενώ η αξιολόγηση της πελάτισσας του ήταν "λανθασμένη", δεν είχε ως κίνητρο την απληστία, αλλά από «το συμφέρον των παιδιών".

Είναι ενδιαφέρον, ότι η Δρ Graciela Karmon είναι συν- πρόεδρος μιας ριζοσπαστικής αριστερής ομάδας, Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PHR).

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.