TOP NEWS

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Διεθνής κυνήγι απαγωγέα, για μητέρα που έκανε γονική αρπαγή των παιδιών της. Θεωρείται από τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες του κόσμου


- Μητέρα, θεωρείται από τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες του κόσμου: για γονική αρπαγή των παιδιών της!
- Διεθνής κυνήγι απαγωγέα! 
- Ήρθε στο στόχαστρο του αμερικανικού FBI, NCIS, ακόμη και την Interpol. Την κατηγορούν για την απαγωγή των δύο γιων της. 





Πρόκειται για μια μητέρα από την Σλοβακία, την Mary Pfeifer Mišejová, που ζούσε μέχρι πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ήρθε στο στόχαστρο του αμερικανικού FBI, NCIS, ακόμη και την Interpol. 

Την κατηγορούν για την απαγωγή των δύο γιων της, Jerry (10 ετών) και Σάσα (4 ετών), η οποία είχε αποκτήσει από την σχέση της με δύο διαφορετικούς Αμερικανούς άνδρες. Το καλοκαίρι του 2012, εξαφανίστηκαν χωρίς κανένα ίχνος. 
Ένας από τους απελπισμένους πατέρες, πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ, δημιούργησε μερικά sites στο διαδίκτυο για να τον βοηθήσουν στην εύρεση του αγοριού, αλλά παρόλαυτα δεν υπάρχει κανένα ίχνος, όπως αναφέρει το topky.sk.

Μέχρι τη στιγμή που η μητέρα εξαφανίστηκε, τα δύο αγόρια είχαν την εναλλάξ φροντίδα (κοινή επιμέλεια) με τους μπαμπάδες τους. Πριν από την καταγγελία σε βάρος της, αποφάσισε να πάρει τα παιδιά για να επισκεφθούν την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία, κατόπιν άδειας από το Δικαστήριο, από την 1 Ιουνίου - 1 Ιουλίου. Δεδομένου όμως ότι η προθεσμία πλησίαζε για την επιστροφή τους, άρχισε να βρίσκει δικαιολογίες και στο τέλος έπαυσε εντελώς να επικοινωνεί. 
Στη συνέχεια, οι δυο μπαμπάδες ανέφεραν την απαγωγή των παιδιών στην αστυνομία.

Σταδιακά ξεκίνησε ένα διεθνής κυνήγι, στο οποίο συμμετέχουν το FBI, NCIS, και τέλος, τα κράτη μέλη της Interpol. Τον Αύγουστο, η μητέρα κατηγορήθηκε για απαγωγή και στη συνέχεια το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για παράνομη αποφυγή της ποινικής δίωξης.

"Ψάχνουμε τη μητέρα, που εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν επιτρέπει στους δύο πατεράδες να βλέπουν τα παιδιά τους. Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που αυτοί οι άνθρωποι είδαν τους γιους τους. Για τα μικρά αγόρια είναι απολύτως απαραίτητη η επαφή με τον πατέρα τους", δήλωσε ο ερευνητής Michael Morris.

Ο πατέρας του μικρότερου παιδιού του Sasha, ο Larry Hummel από το Μπέβερλι Χιλς, πιστεύει ότι η μητέρα απήγαγε τα αγόρια, ώστε να μην τα μοιράζεται με αυτούς. Λίγους μήνες πριν εξαφανιστεί μαζί τους, ο Hummel κέρδισε στο δικαστήριο την εναλλακτική φροντίδα (κοινή επιμέλεια). 
"Είδε ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελε. Ήταν μια σφοδρή μάχη για την επιμέλεια. Πιστεύει ότι τα παιδιά τους δεν χρειάζονται πατέρες στη ζωή τους", δήλωσε στην διαδικτυακή πύλη caringforourchildrenfoundation.org .

Ο δεύτερος από τους απελπισμένους πατέρες, Robert Joseph Pfeifer, στο παρελθόν ήταν πρόεδρος της Hollywoods Records. Ο ίδιος όπως επίσης και ο Hummel, έχουν ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για ιδιώτες ερευνητές και δικηγόρους για να τους βοηθήσουν να βρουν τα αγόρια. Για να ενισχύσουν τις έρευνές τους και να ευαισθητοποιήσουν και το κοινό, δημιούργησαν διάφορες ιστοσελίδες στα κοινωνικά δίκτυα. Στο μεταξύ, προσέφυγαν και τους παραχωρήθηκε το αποκλειστικό δικαίωμα στην φροντίδα των παιδιών (αποκλειστική επιμέλεια).

Ο Pfeifer είδε τον γιο του Τζέρι για τελευταία φορά την Ημέρα του Πατέρα το 2012, και έχει μεγάλο φόβο. «Ξυπνάω τη νύχτα με το φόβο για το γιο μου, και είμαι πολύ φοβισμένοςότι έχει πάθει κάτι κακό. Έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ελπίζω ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα πάω να τον πάρω», είπε ο θλιμμένος γονέας. 
Ο πατέρας του Sasha εργάστηκε λίγο πάνω στο φόβο. "Θα ήταν διαφορετικά αν γνωρίζαμε ότι ήταν ασφαλείς. Έστω με μία φωτογραφία ή ένα e -mail με τις λέξεις «Είμαι στη Σλοβακία, δεν θα έρθω ποτέ με τα παιδιά»". "Τουλάχιστον να ξέρουμε ότι είναι καλά", προσθέτει Humell.

Η απαγωγέας μητέρα εργαζόταν παλαιότερα σε υπηρεσία συνοδών.

Και οι δύο πατέρες λένε ότι η πρώην σύντροφος τους, χρησιμοποιεί επίσης και το όνομα Maya Misejova, και στο παρελθόν εργάστηκε ως συνοδός. Το 2010 είχε κατηγορηθεί για την εκτέλεση αυτών των υπηρεσιών χωρίς άδεια, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία, όμως γι' αυτό ποτέ δεν έχει διωχθεί ποινικά. Τώρα σε συνεργασία με την αστυνομία προσπαθούν να εκδοθεί κόκκινο ένταλμα της Interpol κόκκινο για την μητέρα, το οποίο επιτρέπει σε κάθε χώρα μέλος να αναζητήσει, να συλληφθεί και να εκδοθεί στη χώρα για την ποινική δίωξη.



0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.