TOP NEWS

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μπαμπάς παλεύει να πάρει πίσω το παιδί του. Η μητέρα το έδωσε κρυφά για υιοθεσία


Ένας πατέρας παλεύει για το δικαίωμά του να πάρει πίσω το γιο του, ο οποίος δόθηκε κρυφά για υιοθεσία από τη μητέρα του μωρού.


Μπαμπάς παλεύει να πάρει πίσω το παιδί του. Η μητέρα το έδωσε κρυφά για υιοθεσία.

Ο Preston King, 18 ετών, από την Νότια Καλιφόρνια λέει ότι τα συνταγματικά του δικαιώματα παραβιάστηκαν, όταν η πρώην φίλη του και μητέρα του παιδιού του, αποφάσισε ότι δεν μπορούσε πλέον να υποστηρίξει την ανατροφή του παιδιού από μόνη της.

Ο Preston King έχει μια σελίδα στο Facebook και ένα website για να προσπαθήσει και να κερδίσει την υποστήριξη για το αίτημα του και να πείσει τους νομοθέτες να του δώσουν την ευκαιρία να είναι ο πατέρας που ο ίδιος πιστεύει ότι αξίζει να είναι.

Γράφοντας στη σελίδα του στο Facebook, ο πατέρας λέει, ότι αγαπούσε τη μητέρα του μωρού "όσο ένας 18χρονος του λυκείου θα μπορούσε", αλλά δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε για να σωθεί η σχέση, τα πράγματα δεν λειτούργησαν.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, όταν για πρώτη φορά του είπαν ότι επρόκειτο να γίνει μπαμπάς, ανέλαβε στα σοβαρά την ευθύνη για την επικείμενη πατρότητα του και βρήκε μια δεύτερη δουλειά. Παρακολούθησε κάθε ραντεβού με τους γιατρούς, ακόμη και αν τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα με την τότε φίλη του, της αγόρασε τα ρούχα της για την επικείμενη εγκυμοσύνη της. Ήθελε η μαμά του μωρού να είναι όσο το δυνατόν ήρεμη και χαλαρή. Ο Preston King λέει ότι την περιποιήθηκε όσο τα χρήματα που είχε του επέτρεπαν, με ωραία δείπνα, ημερήσιες εκδρομές και ταξίδια με διανυκτέρευση στην παραλία.

Καθώς η σχέση άρχισε να μην πηγαίνει καλά, ο 18χρονος μπαμπάς αποφάσισε μετακομίσει αλλά νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην πρώην του και για το μελλοντικό του μωρό, ένα μήνα πριν από την αποφοίτησή τους από το Λύκειο. Αγόρασε τα βρεφικά έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία για να κάνει το χώρο να είναι πιο οικείος.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενημερώθηκε ότι η πρώην του σχεδίαζε να δώσει το μωρό τους για υιοθεσία κατά τη γέννηση του με ή χωρίς τη συγκατάθεσή του. Από το γραφείο υιοθεσιών είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, μέσω μηνύματος, ώστε να προσπαθήσουν να τον πείσουν να δώσει συγκατάθεση για τους ανθρώπους είχαν επιλέξει για υιοθεσία. Ο Preston King κατέστησε σαφές ότι ήθελε να μεγαλώσει αυτός το παιδί του και ήταν αντίθετος για την υιοθεσία του παιδιού.
Το πρωί αφού του το είπαν, ο Preston απευθύνθηκε στο δικαστήριο του Orange County για να καταθέσει τα χαρτιά για τη δημιουργία της πατρότητας. Πριν το παιδί να γεννηθεί, ο 18χρονος πατέρας, πήγε στο δικαστήριο αρκετές φορές, προκειμένου να αποτρέψει το μωρό από το να πάει σε σπίτι με θετούς γονείς. όμως δεν έκανε καμία απολύτως διαφορά. 

Το μωρό Wyatt γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013 και στάλθηκε σε ένα σπίτι με τους θετούς γονείς του. Του στερήθηκε μέχρι και η ευκαιρία να υπογράψει την δήλωση που να δηλώνει ότι ήταν ο πατέρας του μωρού και του αρνήθηκαν την ευκαιρία να συμπεριληφθεί στο πιστοποιητικό γέννησης στο νοσοκομείο.

Δεδομένου ότι του αφήσανε μόλις 15 λεπτά να μείνει μόνος με το γιο του, την ημέρα που γεννήθηκε, το μωρό Wyatt παραδόθηκε για υιοθεσία μέσα σε λίγες ώρες από τη γέννηση.


Η μητέρα του μωρού δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την υιοθεσία μια φορά και ισχυρίστηκε ότι ο Preston δεν ήταν ποτέ εκεί για εκείνη, συναισθηματικά, διανοητικά ή οικονομικά. Ο 18χρονος Preston King, είναι ανένδοτος ότι είναι ο βιολογικός πατέρας και ότι ένα τεστ DNA θα το επιβεβαιώσει. 

Έχει ορκιστεί να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το μωρό Wyatt να είναι στο σπίτι στην αγκαλιά του.

"Ένας πατέρας δεν πρέπει να αγωνίζεται εναντίον ξένων ανθρώπων στο δικαστήριο, για το δικαίωμα του να είναι γονιός στο ίδιο του το παιδί. Η «βιομηχανία» των υιοθεσιών έχει γίνει ειδική στο να καταστρατηγεί το δικαίωμα ενός πατέρα", λέει ο King.
Ο ίδιος αγωνίζεται για μια αλλαγή στο νόμο και έχει συστήσει μια online αίτηση για να προληφθούν οι αποκαλούμενες «ανήθικες» υιοθεσίες που θα γίνονται στο μέλλον.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.