TOP NEWS

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Νέα Έρευνα: Τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς τον πατέρα, γίνονται επιθετικά και αλλάζει η δομή του εγκεφάλου τους


- Μεγαλώνοντας χωρίς πατέρα μπορεί να αλλάξει μόνιμα τον εγκέφαλο: Τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα είναι πιο πιθανό να μεγαλώσουν θυμωμένα και στρέφονται στα ναρκωτικά.

- Καναδοί επιστήμονες πιστεύουν ότι μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι χωρίς τον πατέρα, θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη επίδραση στις κόρες από ότι στους γιους.

- Διαπίστωσαν ότι μεγαλώνοντας χωρίς πατέρα, μπορεί να αλλάξει οριστικά τη δομή του εγκεφάλου και να παραχθούν παιδιά που είναι πιο επιθετικά.

- Η Dr Gabriella Gobbi του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά, δήλωσε ότι οι κύριες επιπτώσεις παρατηρήθηκαν στον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου.


μπαμπας με κορη

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα, μπορεί να αλλάξει οριστικά τη δομή του εγκεφάλου και να παράγει παιδιά που είναι πιο επιθετικά και οργισμένα.

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει μόνο από μια single μητέρα, έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν «αποκλίνουσα συμπεριφορά», συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης των ναρκωτικών. Επίσης, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος όταν τα παιδιά μεγαλώνουν σε σπίτι χωρίς πατέρα και φαίνεται να έχει μεγαλύτερη επίδραση στις κόρες από ότι στους γιους.

Περισσότερα από 1.000.000 παιδιά !! στη Βρετανία δεν έχουν σήμερα καμία επαφή με τον πατέρα τους ενώ μεγαλώνουν, ένα ποσοστό που αυξάνεται κατά 20.000 παιδιά ετησίως !!!

Η Dr Gabriella Gobbi, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα με τους συναδέλφους της στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά, είπε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η πατρική στέρηση κατά την ανάπτυξη, επηρεάζει τη νευροβιολογία των απογόνων».

Η έρευνα, διεξήχθη σε ποντίκια, σε σύγκριση με την κοινωνική συμπεριφορά και την ανατομία του εγκεφάλου των νέων με δύο γονείς και σε εκείνους που μεγαλώνουν με τις single μητέρες.
Η ομάδα δήλωσε ότι τα ευρήματα είχαν άμεση σχέση με την ανθρώπινη κοινωνία.
Χρησιμοποίησαν ποντίκια, τα οποία, όπως και οι άνθρωποι, είναι μονογαμικά και μεγαλώνουν τους απογόνους τους από κοινού.

Ο Francis Bambico, του Κέντρου Εθισμού και Ψυχικής Υγείας στο Τορόντο, ο οποίος εργάστηκε επίσης στην έρευνα, είπε: «Επειδή μπορούμε να ελέγχουν το περιβάλλον τους, μπορούμε να εξισώσουμε τους παράγοντες που διαφέρουν μεταξύ τους».
«Η μελέτη των ποντικιών στο εργαστήριο μπορεί, επομένως, να είναι σαφέστερη για να ερμηνεύσει με εκείνα του ανθρώπου, όπου είναι αδύνατον να ελέγχουν όλες οι επιρροές κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης».

Οι εγκέφαλοι των ποντικιών που μεγάλωσαν χωρίς πατέρα, αναπτύχθηκε με διαφορετικό τρόπο, είπε η Δρ Gobbi, με τις κυριότερες επιπτώσεις στον προμετωπιαίο φλοιό - το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την κοινωνική και γνωστική δραστηριότητα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cerebral Cortex και σύμφωνα με την Daily Mail, διαπίστωσε ότι τα ποντίκια χωρίς πατέρα, εμφάνιζαν τα σημάδια της «μη φυσιολογικής κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ήταν πολύ πιο επιθετικά από ότι τα ποντίκια που μεγάλωναν με τους δύο γονείς.
Η διαφορά ήταν πολύ πιο έντονη στις κόρες από ότι στους γιους και τα θηλυκά χωρίς πατέρες, είχαν επίσης μεγαλύτερη ευαισθησία στη διεγερτική ουσία αμφεταμίνη.

Η Δρ Gobbi, δήλωσε: «Οι ελλειματικές συμπεριφοράς που παρατηρήθηκαν, συνάδουν με τις ανθρώπινες μελέτες των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα ».
«Αυτά τα παιδιά έχουν δείξει ότι έχουν αυξημένο κίνδυνο για αποκλίνουσα συμπεριφορά και, ειδικότερα, τα κορίτσια έχουν αποδειχθεί ότι είναι σε κίνδυνο για την κατάχρηση ουσιών ».
«Αυτό υποδεικνύει ότι αυτά τα ποντίκια είναι ένα καλό μοντέλο για την κατανόηση του πώς προκύπτουν αυτές οι επιδράσεις στον άνθρωπο».

«Η έκθεση αναφέρει ότι η συμπεριφορά των ποντικών ήταν σύμφωνη με "μελέτες σε παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα", τονίζοντας αυξημένο κίνδυνο για την αποκλίνουσα συμπεριφορά και εγκληματική δραστηριότητα, κατάχρηση ουσιών, εξαθλιωμένες εκπαιδευτικές επιδόσεις και την ψυχική ασθένεια».

Και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματά μας, υπογραμμίζουν τη σημασία του πατέρα κατά τη διάρκεια των κρίσιμων νευροαναπτυξιακών περιόδων, και ότι η απουσία του πατέρα προκαλεί διαταραχές στην κοινωνική συμπεριφορά που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι την ενηλικίωσή τους».

Η Δρ Gobbi δήλωσε ότι, τα αποτελέσματα πρότειναν ότι και οι δύο γονείς είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της ψυχικής υγείας των παιδιών και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα ευρήματα θα παρακινήσουν τους ερευνητές να εξετάσουν πιο βαθιά στο ρόλο του πατέρα.

Μια ξεχωριστή έκθεση του Centre for Social Justice, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, διαπίστωσε ότι περισσότερο από 1.000.000 παιδιά στη Βρετανία ζουν σήμερα χωρίς πατέρα και δεν έχουν κανένα ενήλικο αρσενικό πρότυπο, ένα ποσοστό που αυξάνεται κατά 20.000 ετησίως.

Όπως διαπίστωσε η έκθεση, μερικές από τις πιο φτωχές περιοχές της χώρας ερημώνουν από άντρες, κι αυτό γιατί υπάρχουν τόσο ελάχιστα ορατά αρσενικά πρότυπα για τα παιδιά.

Ενδεικτικό είναι ότι στο Manor Castle, μια περιοχή του Sheffield, 75% των νοικοκυριών είναι με επικεφαλής με τον ένα μόνο γονέα, συνήθως μια γυναίκα.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.