TOP NEWS

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Βαρυς επεσε ο πελεκυς της Δικαιοσυνης στην παπαδια και τον εραστη της για τη δολοφονια του ιερεα Θαναση Αυγεροπουλου.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στην παπαδιά και τον εραστή της για τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου.


Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στην παπαδιά και τον εραστή της για τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου πέρσι τον Σεπτέμβριο στην Ηλεία. 


Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στη Θεοδώρα Καρβελά και την καταδίκασε σε ισόβια, παρ' ότι ο 41χρονος -που και αυτός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τεσσάρων ετών- είχε επιχειρήσει να τη βγάλει «λάδι»!

«Είμαι αθώα! Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει τον άνδρα μου», κατάφερε να ψελλίσει η 45χρονη παπαδιά, κλαίγοντας με λυγμούς και προσπαθώντας με δυσκολία να μιλήσει ανάμεσα στα αναφιλητά της μετά το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του άτυχου ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου (που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε τραυματιστεί θανάσιμα από τα πυρά του Παναγόπουλου στη διασταύρωση της Κρέστενας επί της εθνικής οδού Πύργου - Κυπαρισσίας, στο ύψος των Κρουνών).

Στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν παρόντες και οι δύο μεγαλύτεροι από τους τρεις τραγικούς γιους της παπαδιάς, ο ένας από τους οποίους μάλιστα είχε καταθέσει κατά τη διάρκεια της δίκης ως μάρτυρας κατηγορίας! Πάντως, οι δύο νεαροί παρέμειναν ανέκφραστοι στο άκουσμα της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αιγίου, το οποίο καταδίκασε τον 41χρονο εραστή για αυτουργία στον φόνο και την ίδια για ηθική αυτουργία. Η απόφαση ήταν ομόφωνη για τον Παναγόπουλο με ψήφους 7-0, ενώ στην περίπτωση της παπαδιάς μόνο ο ένας από τους δικαστές πρότεινε την αθώωσή της.


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Νίκος Παναγόπουλος είχε αλλάξει την προανακριτική του κατάθεση παίρνοντας πάνω του όλη την ενοχή και υποστηρίζοντας ότι η Καρβελά δεν έφταιγε σε τίποτα, ότι ουδέποτε του είχε διαμηνύσει να σκοτώσει τον ιερέα και πως εκείνος δολοφόνησε τον Αυγερόπουλο πάνω στην οργή και το πάθος του για τη 45χρονη. Η απολογία του όμως δεν λήφθηκε υπ' όψιν από το δικαστήριο, που έκρινε ενόχους και τους δύο, κάτι που είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι οι δυο τους συνεργάστηκαν προκειμένου να βγάλουν από τη μέση τον άτυχο παπά.

Μιλώντας στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης της παπαδιάς, Απόστολος Λύτρας, τόνισε ότι η πελάτισσά του, που σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί και πάλι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, «θεωρεί την απόφαση άδικη, αφού δεν προκύπτει από πουθενά ηθική αυτουργία. Παρ' όλα αυτά τιμωρήθηκε και ευελπιστεί ότι θα έχει καλύτερη τύχη στο Εφετείο».

Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε: «Ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε αυτό το έγκλημα, καθώς και τους κατηγορουμένους ως “διαβολικούς”. Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα και τους επέβαλε ισόβια κάθειρξη. Πιστεύω ότι είναι δίκαιη απόφαση και ποινή, η οποία θα αποτελέσει και παράδειγμα για την κοινωνία, ότι δηλαδή όποιον καταστρέφει το πολυτιμότερο αγαθό που λέγεται ζωή θα τον περιμένει η ισόβια κάθειρξη».

Το δράμα των τριών παιδιών της


Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του άτυχου παπά στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ μέχρι σήμερα παραμένουν ανοικτές οι πληγές στις καρδιές των τριών γιων του άτυχου παπά και της παπαδιάς. Ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι στην έναρξη της δίκης η 45χρονη μίλησε ακόμα μία φορά για τα παιδιά της, λέγοντας ότι τα σκέφτεται και την ενδιαφέρουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: «Οι δικαστές και οι ένορκοι που την έβγαλαν ένοχη θα πρέπει να κληθούν να απαντήσουν -πέραν των άλλων- για το αν υπήρχε κίνητρο και ποιο ήταν το κίνητρο αυτό, τη στιγμή που όλοι οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο ιερέας κατ' αρχήν δεν είχε περιουσιακά στοιχεία ή χρήματα. Επίσης, ο συγκατηγορούμενός της ομολόγησε ότι ουδέποτε του είπε να προβεί σε αυτή την πράξη».

Ωστόσο ο μεσαίος γιος κατά τη διάρκεια της δίκης, που διήρκεσε αρκετές ημέρες, κατάθεσε εναντίον της μητέρας του λέγοντας ότι δεν έπρεπε να οδηγήσει τον πατέρα του σε εκείνο το σημείο όπου δολοφονήθηκε! Ο μικρότερος γιος, που είναι ανήλικος και ουσιαστικά ορφανός, είναι έγκλειστος σε εκκλησιαστικό σχολείο της Λαμίας.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

πηγή: espressonews.gr

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.